Current Affairs

Topics: Femina Miss India, India, Miss Universe Pages: 18 (2667 words) Published: December 18, 2013
Current Affairs, General Knowledge Questions and Answers for preparing all Competitive Examinations.

1. Who is sworn in as the new Chief Justice of India?
Answer: P. Sathasivam.

2. Who is sworn in as the new prime minister of Australia? Answer: Kevin Rudd

3. Kerala Chief Minister Oommen Chandy received the United NationsPublic Service Award for? Answer: For his mass contact programme initiative.

4. Who is the new Railway Minister of India?
Answer: Mallikarjun Kharge

5. Who is elected as the new President of Iran?
Answer: Hassan Rouhani

6. Ravuri Bharadwaja who won Jnanpith 2012 is the writer of which language? Answer: Telugu. He is the 3rd recipient from Andhra Pradesh to receive the highest literary award in India.

7. Who is the new President of Venezuela?
Answer: Nicolas Maduro. He succeeded Hugo Chavez who died on 5th March 2013.

8. Who won 67th Santosh Trophy National Football Tournament (2013)? Answer: Services defeated Kerala to win the trophy.

9. Who is the author of the book 'Life of Pi'?
Answer: Yann Martel

10. Where is the venue of 5th BRICS Summit -2013?
Answer: Durban in South Africa.

11. Who is the winner of 44th Dadasaheb Phalke Award for the year 2012? Answer: Pran Krishan Sikand

12. Which is the latest language added as the classical language? Answer: Malayalam

13. Who heads the 14th Finance Commission?
Answer: Y V Reddy

14. Hopman Cup is associated with?
Answer: Tennis

15. What is the Russian parliament called?
Answer: Duma

16. Name the metal used for making fake diamonds?
Answer: Zirconium

17. The country that shares longest border with India is?
Answer: Bangladesh

18. Who won the Nobel Prize for Literature 2012?
Answer: Mo Yan

19. Name the boundary line that separates India and China?
Answer: McMohan Line

20. Who is the current CBI Director?
Answer: Ranjit Sinha

21. Who was the first foreigner to receive Bharat Ratna Award? Answer: Nelson Mandela

22. Who wrote the book ‘The annihilation of caste’?
Answer: Dr. B.R Ambedkar

23. Jallianwala Bagh Massacre took place on?
Answer: 13th April 1919

24. ‘Project Arrow’ is related with:
Answer: Postal Service

1. Who is the Present Attorney General?
Answer: Goolam Essaji Vahanvati

2. Who is the Present Solicitor General?
Answer: Mohan Parasaran

3. Who is the Present Comptroller and Auditor General?
Answer: Shashi Kant Sharma

4. Who is the Present Army Chief?
Answer: Lt. Gen. Bikram Singh

5. Who is the Present Chief Election Commissioner?
Answer: V. S. Sampath

6. Who is the Present National Human Rights Commission, Chairman? Answer: K.G. Balakrishnan

7. Who is the Present National Commission for Woman, Chairperson? Answer: Mamta Sharma

8. Who is the present Finance Commission, Chairman?
Answer: Y.V. Reddy

9. Who is the Present ISRO chairman?
Answer: Dr. K. Radhakrishnan

10. Who is the present Supreme Court Chief Justice of India? Answer: Altamas Kabir

11. Who is the new chief of Research and Analysis Wing (RAW)? Answer: Alok Joshi

12. Who is the new chief of Intelligence Bureau (IB)?
Answer: Syed Asif Ibrahim

13. Who is the new chief of CBI?
Answer: Ranjit Sinha

1. Who is the President of International Meteorological Organization? Answer: Alexander Bedritskiy

2. Who is the Secretary General of Asean?
Answer: Surin Pitsuwan

3. Who is the Director General of UNESCO?
Answer: Irina Bokova

4. Who is the Secretary General of NATO?
Answer: Anders Rasmussen

5. Who is the President of the European Union?
Answer: Herman Van Rompuy

6. Who is the Head of the African Union Commission?
Answer: Nkosazana Dlamini-Zuma

7. Who is the Head of the World Health Organization?
Answer: Margaret Chan

8. Who is the Managing Director of IMF?
Answer: Christine Lagarde

9. Who is the President of the World Bank?
Answer: Jim Yong Kim

Important Heads of India

1. Army Head - Bikram Singh

2. Navy Head - D K joshi...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Similarities and Differences: A Current Affair and the 7.30 Report Essay
  • An Essay Analysing the Techniques Used In A Current Affair Program, referring to Australian current affairs programs.
  • Are Commercial Current Affairs Programs ‘Dumbing Down’ Public Discourse in Australia? Essay
  • Was It Really an Unethical Affair? Essay
  • Three Currents Affairs Affecting Public Services Essay
  • Essay about Time and Current President
  • Emotional Affairs and Infidelity Essay
  • Extra Marital Affairs Research Paper

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free
Güterwagen. 4W. Eckrand(1). Ukraine 2013 | HD 24 Hours to Live | Chap 192